A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az alkalmazandó díjak mértéke, alkalmazásának feltételei, díjképzésének szabályai

Az értékesített villamos energia ára az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. országos szolgáltatási területén belül a felhasználási hely szerint területileg illetékes elosztónként, árszabásonként és felhasználói kategóriánként eltérő.

A villamos energia árát a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. § (2) bekezdés 1. pontjában kapott felhatalmazás alapján a nemzeti fejlesztési miniszter állapítja meg a törvény 145-146. §-ban foglalt előírások figyelembe vételével.

A villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről a 4/2011. (I. 31.) NFM rendelet szól, mely tartalmazza elosztói területenként, árszabásonként és felhasználói kategóriánként az értékesített villamos energia egységárát és az egyes árszabások áralkalmazási feltételeit is. A B Komfort árszabás egységárait és áralkalmazási feltételeit a törvény 145. § (4) bekezdése alapján az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kérelmére a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke hagyja jóvá.

A hivatkozott jogszabályok megtalálhatóak a külön menüpontban lévő jogszabályok felsorolásánál.

A jogszabályok alapján az egyes időszakokban alkalmazandó villamosenergia-értékesítési egységárakat és áralkalmazási feltételeket az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat aktuális M.1 számú melléklet tartalmazza, melyek öt évre visszamenően az alábbi linkekről érhetőek el.

2017. június 1-jétől hatályos

2017. január 1-jétől hatályos

2016. június 14-től hatályos

2015. január 1-jétől hatályos

2014. szeptember 1-jétől hatályos

2013. november 1-jétől hatályos

2013. január 1-jétől hatályos

2012. január 1-jétől hatályos

2011. július 1-jétől hatályos

2011. április 1-jétől hatályos

2011. február 1-jétől hatályos

2010. július 1-jétől hatályos

2010. január 1-jétől hatályos

A dokumentum pdf formában nyílik meg vagy tölthető le. A dokumentumban a fájl megjelenítő program keresés funkciójával tud keresni. Adobe Reader program esetén a Ctrl+F billentyűkkel nyílik meg a keresőmező, ahová a kívánt karakterek beírhatók.

Vissza a közszolgáltatói információk kezdőlapra