A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Tehetséges szegedi egyetemistákat támogat az NKM

2019. május 15.
 

Szeged, 2019.05.15. - Kilenc SZTE-s hallgató nyerte el a Nemzeti Közművek ösztöndíját, amelyet idén először adtak át a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóinak.


Közel ezer pályázat érkezett az SZTE Tehetségpont felhívásaira, közülük az NKM vállalati ösztöndíjaira is több tucat hallgató jelentkezett. A Szegedi Tudományegyetemen már 14 éve jutalmazzák az SZTE Tehetséggondozó Tanács döntése alapján a legkiválóbb hallgatókat. Vállalatcsoportunk idén először csatlakozott ehhez a szép hagyományhoz. Az NKM - 4,5 millió ügyfél biztonságos energiaellátásáért felelős nemzeti energetikai társaságként - kiemelt figyelmet fordít a természeti környezet megóvására és a társadalmi felelősségvállalásra. A tehetséges fiatalok támogatásával az értékteremtés segítése a cél. Első alkalommal kilenc hallgató részesült az NKM fejenként 100 ezer forintos ösztöndíjában. A május 9-én megrendezett díjátadó ünnepségen Flender Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja kiemelte: „A díjazottak szerencsések, mert tehetségüket korán felismerték, szorgalmuk, áldozataik pedig elismerést érdemelnek. Az SZTE Tehetségpont és az NKM összefogásának célja, hogy felkutassák és felkarolják a tehetséges fiatalokat.”