A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Az MVM-hez kerülnek az ELMŰ-ÉMÁSZ lakossági ügyfelei

2021. június 4.
 

Budapest, 2021. június 4. – A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t jelölte ki, hogy 2021. szeptember 1-jétől biztosítsa a villamosenergia-ellátást az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. által egyetemes szolgáltatás keretében jelenleg ellátott ügyfelek részére, amennyiben valamennyi átvételhez szükséges feltétel teljesül. Az MVM Next korábban ajánlatot adott a MEKH nyilvános felhívására az érintett ügyfélkör átvételére. Az ügyfeleknek egyelőre nincsen teendőjük.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy a MEKH határozatában Magyarország piacvezető energiakereskedőjét, az MVM Nextet jelölte ki annak érdekében, hogy ősztől ellássa Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein a mintegy 2,2 millió érintett ügyfelet. Ezzel az MVM Csoport újabb fontos mérföldkőhöz érkezik stratégiája megvalósítása során, hiszen hazai és nemzetközi földgáz- és villamosenergia-ügyfélportfóliója az év végére már meghaladja a 8 milliót.” – mondta Kóbor György az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. 2021. januárjában kezdeményezte a villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedélyének visszaadását, amelynek kapcsán a MEKH nyilvános felhívást tett közzé. A felhívásra a már jelenleg is közel 4,2 millió ügyfél ellátást biztosító teljes körű, országos földgáz- és villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkező MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ajánlatot adott, amelyet a MEKH elfogadott. Az MVM Next az érintett ügyfelek ellátását az ellátásbiztonságot és az üzletfolytonos kiszolgálást szem előtt tartva változatlan fogyasztói árral és feltételekkel kívánja biztosítani.

A szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőkről az átadó és átvevő szolgáltatók később, részletesen tájékoztatják az ügyfeleket.  

üdvözlettel,


MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.