A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Számlázás és fizetés

Az alábbiakban hasznos információkat talál a számlázásról és a különféle fizetési módokról. Számlamagyarázónk a számla bemutatásával és elemeinek ismertetésével segít a villanyszámla értelmezésében. 


Számlázási módok

Minden áramfelhasználónk részére részszámlázást állítunk be számlázási módként. Ha Ön diktálás alapján szeretné kapni számláit, akkor minden hónapban bediktálhatja mérőállását a rendelkezésre álló 7 napban, melyet regisztrációt követően, online ügyfélszolgálatunkon a Mérőállás, diktálás / Diktálási időszak menüpontban talál.
Érvényes diktálást követően a rögzített mérőállás alapján készül el a számla.

Papírszámlát mindkét esetben csak akkor állítunk ki, ha a villanyszámla nettó értéke eléri az 5000 Ft-ot. E-számla esetén ez az összeghatár 1836 Ft.

Csekkmentes fizetés


Sorban állás helyett válassza a kényelmes, biztonságos és környezetbarát csekkmentes fizetési módok egyikét, az egyedi átutalást, a bankkártyás fizetést vagy a csoportos beszedést. 

 

 

Bankkártyás fizetés 


Online ügyfélszolgálatunkon és az MVM Next Áramappban (Apple store, Google Play) bármikor könnyedén befizetheti villanyszámláit bankkártyával. Bármely Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és – abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi – VISA Electron bankkártyával, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával tud fizetni.

Internetes bankkártyás fizetés esetén a kétfaktoros tranzakció-jóváhagyás kötelező, célja a kártyával történő visszaélések megakadályozása. Bankkártyaadatainak megadása mellett a fizetést banki appon keresztül vagy SMS-kód megadásával kell hitelesítenie. Kérjük, tájékozódjon bankja oldalán a hitelesítési formákról.

Ha még nem regisztrált online ügyfélszolgálatunkra, most megteheti az alábbi linkre kattintva:


Regisztrálok

Csoportos beszedés

Ha csoportos beszedési megbízással (CSOB) egyenlíti ki a számláját, nem kell többé fejben tartania a fizetési határidőt, mert a számla kiegyenlítése automatikusan, mindig időben megtörténik. 
Csoportos beszedési megbízás esetén Ön a számlavezető bankján keresztül felhatalmazást ad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nek, hogy bankszámlájáról kezdeményezze az esedékes számla összegének levonását, valamint engedélyt ad számlavezető bankjának a tranzakcióra. A csoportos beszedési megbízást számlavezető bankjánál tudja kezdeményezni, akár otthonról, a bank online felületén vagy mobilapplikációjában is.
A csoportos beszedési megbízás kényelmes és biztonságos, mert a számláról levonható összeg felső határát Ön határozhatja meg.

Egyedi átutalás

Az egyedi átutalás jó megoldást jelent, ha kényelmesen, otthonából szeretné befizetni villanyszámláit. Egyszerűen, netbankján keresztül elindíthatja az utalást.
Utaljon egyszerűbben és gyorsabban a másodlagos azonosítóval!
•    A bankszámlaszám helyett a villanyszamla@mvm.hu e-mail-címet kell megadnia az utaláshoz.
•    Írja be a fizetendő számla összegét! 
•    A Közlemény mezőbe a befizetés azonosításához szükséges számsor a szerződéses folyószámla száma (a villanyszámla 3. oldaláról) – szóköz – számla sorszáma, és már indítható is az utalás.
•    A fizetés ugyanolyan biztonságos, mint ha bankszámlaszámra utalna.
Ha nem egy számlát egyenlít ki, hanem például aktuális tartozását vagy több számláját együtt fizeti be, akkor csak a szerződéses folyószámla számának kell szerepelnie a Közlemény rovatban.
Ha több szerződéses folyószámlához tartozó számlákat szeretne befizetni egyszerre, akkor szerződéses folyószámlánként külön kell indítania az átutalásokat.

 

Utalás bankszámlaszámra

•    Kedvezményezett neve: MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.
•    Kedvezményezett bankszámlaszáma: a befizetendő számla bal felső sarkában lévő Szolgáltató bankszámlaszáma
•    Közlemény mező: a szerződéses folyószámla száma (12 számjegyű, a villanyszámla harmadik oldalának felső részén található) és szóközzel elválasztva a villanyszámla sorszáma (11 számjegyű, a számla első oldalának jobb felső sarkában található).

Ha esetleg külföldről indít egyedi utalást, az MVM Next befizetendő számláján szereplő bankszámlaszámot ki kell egészíteni a külföldi bankja előírásainak megfelelően IBAN- vagy Swift-formátumra. 

Ehhez bankjánál, ügyfélszolgálatunknál vagy számos weboldalon talál segítséget.