FŐGÁZ Kártya

0001.01.01

A Budapest Bank és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. között létrejött együttműködés 2021. május hó 1. napjával megszűnik. Ugyanakkor a korábban kibocsátott hitelkártyák nem szűnnek meg, csak részben megváltoznak. Részletek >>

2020.12.15-től a FŐGÁZ hitelkártya értékesítése megszűnt.


Miért előnyös a FŐGÁZ Kártya1?

    • Gázszámlája összege után 6% kedvezményt kap minden hónapban1
    • Minden vásárlás és egyéb CSOB megbízással kiegyenlített számlája után 1% kedvezményt kap1
    • A bank pénzét ingyen használhatja, akár 53 napig3
    • Pénzvisszafizetés részletekben is4
    • Társkártyát is igényelhet5


Mi a FŐGÁZ Kártya1?

A FŐGÁZ Kártya az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt. illetve FŐGÁZ) és a Budapest Bank 2009-ben kialakított konstrukciója, amivel megtakarítás érhető el. Spóroljon Ön is, válassza a FŐGÁZ Kártyát1 kiadásai rendezésére! FŐGÁZ Kártyájával1 megtakaríthat a földgázszolgáltatás havidíjának összegéből 6%-ot és az egyéb, kártyával való vásárlásai, csoportos beszedési megbízásai után 1%-ot! A 6%-os kedvezmény további feltétele, hogy rendelkezzen Budapest Banknál vezetett Lakossági fizetési számlával, vagy Befektetési kártyával, amelyre legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő jóváírás érkezik minden hónapban.1

Általános tudnivalók

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen kereskedelmi kommunikációban közölt információ nem minősül a 2013. évi V. törvény 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A Bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat alapján nyújtja. A FŐGÁZ Kártya hitelkártya. A FŐGÁZ Kártya kibocsátója a Budapest Bank Zrt. (1138 Budapest, Váci út 193.) Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (1081 Budapest, II. János Pál János pápa tér 20.) a Budapest Bank Zrt. pénzügyi ügynöke.

A FŐGÁZ Kártya egy olyan MasterCard Standard hitelkártya, mellyel belföldön és külföldön minden olyan elfogadóhelyen fizethet és spórolhat, ahol a MasterCard embléma látható, sőt még az interneten is használható.

Utazásai során spórolja meg a valutaváltással járó idegeskedést! Legyen felhőtlen a nyaralása!

FŐGÁZ Kártyájával készpénzt is felvehet bankjegykiadó automatákból és postahivatalokban hitelkerete 50%-ig. A felvett összeg után azonban a bank minden esetben a készpénzfelvétel napjától számított hitelkamattal terheli számláját.

A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót (THM) eredményez.

Reprezentatív példa

A 2016.06.23-tól megkötött szerződésekre érvényes reprezentatív példa:

Hitelkamat mértéke: évi 34,41%
Hitelkamat típusa: A kamat típusa rögzített (a bank jogosult az Üzletszabályzatban részletezett esetekben egyoldalúan módosítani.)
Hitel teljes díja: 81 260 Ft
Hitel teljes összege: 375 000 Ft
Hitel futamideje: 1 év
Teljes hiteldíj mutató: 39,89 %2
Fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 456 260 Ft
Törlesztő részletek összege: 38 022 Ft

 

 

Jelmagyarázat

FŐGÁZ KÁRTYA KEDVEZMÉNYEK

Érvényes azokra a kártyákra, amelyek első kilenc számjegye a következő: 5256-4278-1, a kártya igénylés dátumától függetlenül.

Amennyiben az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. lakossági fogyasztója az MVM Next ügyfélszolgálati irodában FŐGÁZ Kártyájával fizeti ki vagy FŐGÁZ Kártyáról csoportos beszedési megbízás útján egyenlíti ki a gázszámlán szereplő összeget, (mely megbízást közvetlen az MVM Next energiaszolgáltatójánál vagy Budapest Banknál adtak meg), úgy az összeg 6%-nak egészértékét, havi maximum 3 300 Ft-ot ad kedvezményként a Bank. Ennek feltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen Budapest Banknál vezetett Lakossági fizetési számlával, vagy Befektetési kártyával, amelyre legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő jóváírás érkezik minden hónapban.

Amennyiben az ügyfél nem rendelkezik Budapest Banknál vezetett Lakossági fizetési számlával, vagy Befektetési kártyával; vagy a Lakossági fizetési számlára vagy Befektetési kártyára történő szükséges jóváírás nem teljesül, úgy a FŐGÁZ Kártyával kiegyenlített gázszámla után a Bank az összeg 3%-nak egészértékét, havi maximum 1 650 Ft-ot ad kedvezményként. Az Ügyfélsaját számlái között történő pénzmozgást (beleértve a betéti- és értékpapír számlákat is) a Bank nem veszi figyelembe a kedvezményre való jogosultsághoz szükséges jóváírás vizsgálatakor.

Minden egyéb hazai vagy külföldi vásárlás után az elköltött összeg 1%-ának egészértékét, havi maximum 5 000 Ft-ot ad kedvezményként a Bank. Pl.: a kártyásvásárlás értéke: 5 690 Ft; az elköltött összeg 1%-a= 56,9 Ft; rendelkezésre bocsátott kedvezmény összege (elköltött összeg 1%-nak egészértéke) = 56 Ft.

A Budapest Bank a következőekben meghatározott MCC kóddal rendelkező kereskedők esetében nem biztosítja a hitelkártyás vásárlás után járó 1%-os kedvezményt: 6010, 6011, 6050,6211, 6529, 9399, 4900, 6540, 4829, 7801, 7995,6012,6538. A Budapest Bank nem vállal felelősséget a hitelkártyát elfogadó bank kereskedelmi kategória kód besorolásának helyességéért.

Minden egyéb hazai vagy külföldi vásárlás után az elköltött összeg 1%-ának egészértékét minden hónap 1-jén bocsátja rendelkezésre, a gázszámla kiegyenlítése után járó további kedvezményeket minden hónap utolsó napjáig bocsátja rendelkezésre a Bank az ügyfél hitelszámláján.

2016.06.23-tól megkötött szerződésekre érvényes THM: 39,89 %. Az itt közzétett THM és reprezentatív példa 375 000 forintra és 1 éves futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A hatályos szabályozás értelmében a THM meghatározása során csak a vásárlási tranzakciók után felszámítandó kamat kerül figyelembe vételre, a készpénzfelvét után fizetendő kamat nem. A készpénzfelvét aktuális kamatát a Bank az adott hitelkártya konstrukcióra vonatkozó hirdetményben teszi közzé. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelkeretösszegének, és a hitelkártya konstrukció díjainak függvénye. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót (THM) eredményez. Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64 §-a szerinti ajánlattételnek. A Bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat alapján nyújtja. 

3 Kamatmentesen adott havi költéseit, a hónap napjainak számától függően, következő hónap 23-ig kell rendeznie a Bank felé. A kamatmentesség csak vásárlási tranzakciókra vonatkozik, amennyiben teljes tartozását (beleértve a Hitelkártya kamatait, díjait stb.) visszafizeti esedékességkor. Az 53 napos kamatmentesség arra a vásárlási tranzakció(k)ra vonatkozik, amelye(ke)t a kártyabirtokos az elszámolási időszak első napján (hónap első napja) hajt végre, amennyiben az elszámolási hónap és az elszámolást követő hónap összesen 61 nap hosszú. Ettől kezdve az 53 napos periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken. Készpénzfelvétel, illetve részletfizetés során a hitelszámlát a költések napjától számított hitelkamat terheli. Minimum visszafizetendő összeg a hóvégi elszámoláskor fennálló tartozás 5%-a.

Önnek csak a felhasznált hitelkeret 5%-át kell havonta visszafizetnie. Ám lehet, hogy pár hónap múlva lehetősége lesz magasabb törlesztőrészlet befizetésére. Ekkor ugyan nem tudja kihasználni a kamatmentes időszakot (hitelszámláját a költések napjától számított hitelkamat terheli), de gondolja végig, hogy mennyi mindent tudott előbb megvenni, mennyi kedvezményt tudott kihasználni... mindez FŐGÁZ Kártyája nélkül nem lett volna lehetséges.

Főkártyája mellé társkártyát is igényelhet (maximum 3 darabot), így az egész család ugyanazt a hitelkeretet használhatja, sőt a társkártyás költésekre is járnak a kedvezmények!