Fizetési ügyek intézése

0001.01.01

Tartozásigazolás

Ha szeretné eladni ingatlanát, és a vevő felé igazolni akarja, hogy Önnek nincs tartozása az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. mint földgázszolgáltatója felé; vagy olyan önkormányzati, illetve egyéb támogatást szeretne igényelni, amelyhez általunk kiállított tartozásigazolásra van szüksége, akkor ezt online is igényelheti az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail-címen. A tartozásigazolást postai úton küldjük meg.

Amennyiben zárószámlát is szeretne, kérjük, adja meg mérőállását is.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 0 Ft-ról kiállított („nullás”) tartozásigazolást csak a megküldött számla befizetését követően tudjuk megküldeni, ezért ha ilyen tartozásigazolást szeretne, javasoljuk, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében keresse fel személyesen ügyfélszolgálati irodáink valamelyikét, ahol az elkészült számla ellenértékét pénztárunkban rögtön be is fizetheti.

Számlamásolat

Gázszámláit online ügyfélszolgálatunkon 2 évre visszamenőleg megtekintheti és letöltheti. A nem elektronikus formában kiállított számlákról eredeti számlamásolat igényelhető. Felhívjuk figyelmét, hogy az eredeti számlamásolat készítéséért az üzletszabályzatban foglaltak szerint díjat számolhatunk fel. A kért számlamásolatot postai úton küldjük meg.

Az e-számla az idevonatkozó jogszabályok alapján csak elektronikus formában, elektronikus aláírással és a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel ellátva hiteles, arról papíralapú hiteles számla nem állítható ki.

Lejárt tartozás, késedelmes fizetés

A számlák határidőre történő befizetését segíti, hogy online ügyintézési felületünkön és az MVM Next appban, a Számláim menüpontban folyamatosan nyomon követheti a folyószámláin nyilvántartott nyitott tételeket, könyvelt befizetéseket.

  • Környezetbarát MVM E-számla igénylésével megkönnyíthető a fizetési határidők közti eligazodás. Ha 2 nappal a fizetési határidő előtt vagy 4 nappal a fizetési határidő lejárta után a rendszerünk adatai alapján úgy látjuk, hogy nem érkezett meg hozzánk a számla összege, automatikusan emlékeztetőt küldünk Önnek e-mailben.
  • Ha a napi teendői mellett rendszeresen megfeledkezik a fizetési határidőkről, válassza a csoportos beszedést, és nem kell többet a fizetési határidőkkel törődnie, hiszen a számlák kiegyenlítése így automatikusan, a fizetési határidő napján megtörténik.