Fizetési ügyek intézése

0001.01.01

Tartozásigazolás

Amennyiben szeretné eladni ingatlanát és a vevő felé igazolni akarja, hogy Önnek nincs tartozása az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., mint földgázszolgáltatója felé; vagy olyan önkormányzati illetve egyéb támogatást szeretne igényelni, amelyhez az MVM Energiakereskedelmi Zrt. által kiállított tartozásigazolásra van szüksége, akkor ezt online ügyfélszolgálatunkon igényelheti. A tartozásigazolást postai úton küldjük meg.

Amennyiben záró számlát is szeretne, kérjük, közölje mérőállását.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 0,- Ft-ról kiállított („nullás”) tartozásigazolást csak a megküldött számla kiegyenlítését követően tudjuk megküldeni, ezért amennyiben ilyen tartozásigazolást szeretne, javasoljuk, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében keresse fel személyesen ügyfélszolgálati irodáink valamelyikét, ahol az elkészült számla ellenértékét pénztárunkban rögtön be is fizetheti.

Soron kívüli csoportos terhelés indítása

Amennyiben limittúllépés vagy bármely más okból a csoportos terhelés a folyószámláról sikertelen volt, a szerződéses folyószámlán nyilvántartott kiegyenlítésre váró nyitott tételekre – akár egyszerre több számlára, tételre is – indíthat soron kívüli csoportos terhelést egyszerűen, az online ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Számlamásolat

Gázszámláit online ügyfélszolgálatunkon 18 hónapra visszamenőleg megtekintheti és akár számlaszámra kattintással a számlakép megjelenítése után azokat ki is nyomtathatja. A nem elektronikus formában kiállított számlákról eredeti számlamásolat is igényelhető. Felhívjuk figyelmét, hogy az eredeti számlamásolat készítéséért az üzletszabályzatban foglaltak szerint díjat számolhatunk fel!

A kért számlamásolatot postai úton küldjük meg. Az elektronikus számla az idevonatkozó jogszabályok alapján csak elektronikus formában, elektronikus aláírással és a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel ellátva hiteles, arról papír alapú hiteles számla nem állítható ki.

Lejárt tartozás, késedelmes fizetés

A számlák pontos fizetését segíti, hogy online ügyfélszolgálatunkon folyamatosan nyomon követheti a folyószámláin nyilvántartott nyitott tételeket, könyvelt befizetéseket. Abban az esetben, ha a számláját a fizetési határidőig nem fizette be, a kiegyenlítetlen tételek az online ügyfélszolgálat lejárt tartozásmenüpontjában jelennek meg. A helyesen megválasztott számlázási és fizetési móddal elkerülhetők a számlatartozások! A részszámlázás(éves elszámolás) választásával megelőzhetők a téli magasabb gázszámlák, és a jól beállított részszámlaértékkel pedig megközelítőleg azonos lesz 12 hónapon keresztül a fizetendő összeg. Ha pedig a napi teendői mellett rendszeresen megfeledkezik a fizetési határidőkről,válassza a folyószámláról történő fizetést(csoportos beszedési megbízás), és nem kell többet a fizetési határidőkkel törődnie, hiszen a számlák kiegyenlítése automatikusan a fizetési határidő napján megtörténik.