Társasházak és egyéb fogyasztói közösségek

0001.01.01

A vonatkozó 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelet (Árrendelet) alapján, ha a közös gázmérővel rendelkező lakóépületben a műszakilag megosztott önálló lakások száma meghaladja az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számát, a felhasználási helyen vételezők összessége fogyasztói közösségnek minősül, így jogosult az Árrendeletben meghatározott árszabás elszámolására.

Amennyiben a társasház az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ellátásában jelenlegi felhasználóként már rendelkezik egyetemes szolgáltatási szerződéssel, az Árrendeletben meghatározott árszabás beállításához a Fogyasztói közösségi nyilatkozat kitöltése, aláírása és ügyfélszolgálatunkra történő visszaküldése szükséges. 

Változás 2022. augusztus 1-jétől

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fogyasztói közösség 2022. augusztus 1-jétől éves 63 645 MJ kedvezményes hőmennyiségre jogosult (a 2021. január 1. és 2022. június 30. közötti időszak éves elszámolásai során alkalmazott legmagasabb éves átlagfűtőérték adatok alapján legalább 1729 gáztechnikai normál m3).

Ha a fogyasztói közösség társasház vagy lakásszövetkezet, akkor a közös fogyasztás tekintetében többletkedvezményt igényelhet az erre vonatkozó nyilatkozat beküldésével. Az egyetemes szolgáltatásra jogosult (lakossági fogyasztónak minősülő) társasház, lakásszövetkezet ITT nyilatkozhat. (Az oldal alján található „Fogyasztó közösségi nyilatkozat” nem a kedvezményes többletmennyiség igénybevételére vonatkozik!)