Csoportos beszedés (CSOB)

0001.01.01

Válassza a csoportos beszedést!

  • Kényelmes, mert többé nem kell a fizetési határidőkkel törődnie.
  • Biztonságos, mert a számláról levonható összeg felső határát Ön határozhatja meg.
  • Egyszerű, mert a megbízást elég egyszer megadnia, addig lesz érvényes, amíg Ön vissza nem vonja azt.

Ha csoportos beszedési megbízással (CSOB) egyenlíti ki a számláját, nem kell többé fejben tartania a fizetési határidőt, mert a számla kiegyenlítése automatikusan, mindig időben megtörténik.

Csoportos beszedési megbízás esetén Ön a számlavezető bankján keresztül felhatalmazást ad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nek, hogy bankszámlájáról kezdeményezze az esedékes számla összegének levonását, valamint engedélyt ad számlavezető bankjának a tranzakcióra. A csoportos beszedési megbízást számlavezető bankjánál tudja kezdeményezni, többnyire akár otthonról, a bank online felületén vagy mobilapplikációjában is.

 

Hogyan tud áttérni csoportos beszedési megbízásra?

Kérjük, adjon megbízást számlavezető bankjának! Az átutalások egyértelmű beazonosítása érdekében adja meg a bankjának az MVM Energiakereskedelmi Zrt.-től kapott gázszámláján szereplő 10 karakterből álló felhasználóazonosító számot, valamint az MVM Energiakereskedelmi Zrt. földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó azonosítóját: A10897830. A csoportos beszedést csak az Ön számlavezető bankjának értesítését követően alkalmazzuk. Fontos tudni, hogy a megbízás feldolgozásának átfutási ideje banktól függően 30-60 nap.
A megbízások feldolgozásának zökkenőmentessége érdekében kérjük, hogy a csoportos beszedési megbízás kitöltése során különös figyelmet fordítson az alábbiakra:

  • Bankszámla száma (csak folyószámlához lehet megbízást adni).
  • Aláírás: a bank csak az aláírási joggal rendelkező számlatulajdonos aláírását fogadja el.
  • Megbízás kitöltése: a bank nem fogad el javított megbízást, ezért ha elrontotta, kérjük, töltsön ki új megbízást.
  • Kérjük, hogy ügyfél-azonosítóként a "Felhasználó azonosító száma" nevű, pontosan 10 számjegyű számsort adja meg, ami a földgázszámlán a postai címzés alatti téglalap első sorában szerepel (ha nullával kezdődik, az is be kell írni)