Helyszíni fizetéssel elkerülhetik a kikapcsolást az MVM Next ügyfelei

0001.01.01

2024. május 2-ától november 30-ig egy új és biztonságos fizetési módot tesztelünk: lehetőséget biztosítunk az egyetemes földgázszolgáltatás keretein belül vételező lakossági ügyfeleink számára, hogy ügyintézői segítséggel telefonról elindított bankkártyás fizetéssel elkerüljék a díjhátralék miatti kikapcsolást. 

A tesztidőszakban az MVM Égáz-Dégáz/MVM Főgáz kikapcsolás elvégzésére kiszálló szerelője felajánlja a tartozással rendelkező ügyfélnek a telefonos fizetési módot, mellyel azonnal, a helyszínen rendezhető a díjhátralék, és elkerülhető a kikapcsolás. Ügyfelünknek mindössze egy mobiltelefonra vagy egy nyomógombos vezetékes telefonra, valamint egy megfelelő fedezettel rendelkező bankkártyára van szüksége.

Amennyiben ügyfelünk élni szeretne ezzel a lehetőséggel, szerelőnk felhívja az MVM Next munkatársát, jelzi az ügyfél fizetési szándékát, és egyeztetik az adatait. Ezt követően az MVM Next munkatársa visszahívja az ügyfelet, tájékoztatja a hívás közben történő fizetés folyamatáról, és egyeztetik a díjhátralék összegét. Az ügyfél telefonja nyomógombjainak segítségével megadja a terhelhető bankkártyája számát és a szükséges azonosítókat, majd elindítják a fizetést.

A telefonhíváson keresztül indított fizetés biztonságos, a folyamat titkosított rendszerben zajlik, a bankkártya adatait munkatársunk nem látja. Ha a fizetés sikeresen megtörténik, ügyfelünk kikapcsolására nem kerül sor. Az MVM Next a tesztidőszak tapasztalatai alapján dönt a lehetőség további fenntartásáról, indokolt esetben kiterjesztéséről.