Átírás, költözés

0001.01.01

A felhasználóváltozást, például költözés, öröklés vagy bérbeadás esetén, kérjük, 15 napon belül jelezze felénk és kezdeményezzen átírást. Az alábbiakban megtalálja az átírás lépéseit és az ehhez szükséges dokumentumokat.

1. Első lépés

Az átírást kiköltözőként és beköltözőként egyaránt kezdeményezheti. Töltse ki az átíráshoz szükséges nyomtatványokat, és szkennelje be, vagy fényképezze le a mobiljával, majd küldje el az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail-címre, vagy postán az 1439 Budapest, Pf. 700-as címre.

Ezen kívül videós ügyfélszolgálatunkon és személyesen is kezdeményezheti az átírást.

Milyen dokumentumok szükségesek az átíráshoz?

Ha a beköltöző nem lakossági tarifás ügyfél, mindenképpen ki kell tölteni a Nyilatkozat a földgázellátás biztonságának megőrzését szolgáló intézkedésekről szóló 399/2023. (VIII. 24.) Korm. rendelet szerinti kivételi körbe tartozásról dokumentumot is. A kapcsolattartási adatokkal akkor is ki kell tölteni, ha nem jelöl meg kivételi kategóriát.

Ha beköltöző nem tulajdonosa az ingatlannak, kérjük, a  Tulajdonosi nyilatkozat kapacitáslekötési jog átadásáról dokumentumot is töltsék ki.

Ha nem a saját ügyében jár el, két tanú által aláírt írásos meghatalmazásra lesz szüksége.

Az ingatlanhasználat jogcímét igazoló dokumentumokat (pl. tulajdoni lap, hozzájáruló nyilatkozat szerződéskötéshez) szükség esetén bekérhetjük Öntől. 

2.  Második lépés

A dokumentumok beérkezését követően megtörténik az átírás. Az egyetemes szolgáltatási szerződés a felhasználói jognyilatkozat hatályosulásával létrejön. A szerződés létrejöttét a szolgáltató által aláírt szerződés 1 példányának megküldésével igazoljuk vissza a felhasználó felé, melyet nem kell aláírnia és visszaküldenie. Ha az átíráshoz szükséges nyomtatványokat ügyfélszolgálati irodáinkban személyesen adják le, az átírás helyben megtörténik, és ha jelen van az új ügyfél, a szerződést személyesen megkapja.

Hasznos információk az átíráshoz

  • Az átadáskor rögzített mérőállásról egy végelszámoló számla készül, melynek összege a kiköltöző ügyfelet terheli.

  

Kitöltendő dokumentumok

0001.01.01

További dokumentumok, tájékoztatók

0001.01.01