Átírás, költözés

0001.01.01

A felhasználóváltozást, például költözés, öröklés vagy bérbeadás esetén, kérjük, 15 napon belül jelezze felénk és kezdeményezzen átírást. Az alábbiakban megtalálja az átírás lépéseit és az ehhez szükséges dokumentumokat.

1. Első lépés

Az átírást kiköltözőként és beköltözőként egyaránt kezdeményezheti. Töltse ki az átíráshoz szükséges nyomtatványokat, és szkennelje be, vagy fényképezze le a mobiljával, majd küldje el az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail-címre, vagy postán az 1439 Budapest, Pf. 700-as címre.

Ezen kívül videós ügyfélszolgálatunkon és személyesen is kezdeményezheti az átírást.

Milyen dokumentumok szükségesek az átíráshoz?

Ha beköltöző nem tulajdonosa az ingatlannak, kérjük, a  Tulajdonosi nyilatkozat kapacitáslekötési jog átadásáról dokumentumot is töltsék ki.

Ha nem a saját ügyében jár el, két tanú által aláírt írásos meghatalmazásra lesz szüksége.

Az ingatlanhasználat jogcímét igazoló dokumentumokat (pl. tulajdoni lap, hozzájáruló nyilatkozat szerződéskötéshez) szükség esetén bekérhetjük Öntől. 

2.  Második lépés

A dokumentumok beérkezését követően megtörténik az átírás, és az új ügyfélnek szerződéscsomagot küldünk. Ha az átíráshoz szükséges nyomtatványokat ügyfélszolgálati irodáinkban személyesen adják le, az átírás helyben megtörténik, és ha jelen van az új ügyfél, a szerződéscsomagot személyesen megkapja.

3. Harmadik lépés

A szerződéscsomag megérkezése után, aláírással ellátva, szkennelje be, vagy fotózza le mobiljával a szükséges dokumentumokat, majd küldje vissza az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail-címre, vagy postán az 1439 Budapest, Pf. 700-as címre.

Milyen dokumentumokat kell a szerződéskötéskor visszaküldeni?

  • Egyetemes szolgáltatási szerződés (1 aláírt példány)
  • Számlázási melléklet (1 aláírt példány)
  • Elosztóhálózat-használati szerződés (Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. területén, 1 aláírt példány)

Hasznos információk az átíráshoz

  • Az átadáskor rögzített mérőállásról egy végelszámoló számla készül, melynek összege a kiköltöző ügyfelet terheli.
  • Átírást követően előre egyeztetett időpontban biztosítani kell, hogy a területileg illetékes földgázhálózati elosztó munkatársa a helyszínen ellenőrizhesse a csatlakozóvezeték és a gázóra állapotát.
  • Intézze az átírást kényelmesen és díjmentesen online, a https://e-bejelento.gov.hu oldalon keresztül.

  

Kitöltendő dokumentumok

0001.01.01

További dokumentumok, tájékoztatók

0001.01.01